Over Mij

Toen ik klein was, was ik al gefascineerd door film en muziek. Ik zong de hele dag door liedjes die ik op televisie of op de computer gehoord had. Vanaf mijn twaalfde kreeg ik pianoles en zag ik de mogelijkheid om kleine composities, die ik in gedachten had, op te schrijven en uit te werken. Vanaf mijn zestiende ging ik mij ook meer focussen op compositie dan op pianospelen. Ik merkte dat ik beter kon componeren aan de hand van beelden en gebeurtenissen. Hierdoor kwam mijn echte passie tevoorschijn: componeren voor film.

Toen ik had besloten om het vak filmcompositie te gaan uitoefenen, ben ik begonnen aan een opleiding aan musicube academy in Bonn, Duitsland. Na deze studie succesvol te hebben afgerond ontving ik het diploma ‘Basic Film Composition & Production’. In 2016 begon ik aan de bachelor opleiding ‘Composition for Film & Theatre’ aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem, Nederland. Tijdens mijn studie heb ik stage mogen lopen bij film en trailer componist Joep Sporck in Los Angeles, Verenigde Staten. In juli 2020 heb ik mijn bachelordiploma ontvangen en ben ik afgestudeerd met een 8 gemiddeld. Op ArtEZ heb ik de o.a. de onderstaande vakken gevolgd bij de onderstaande leraren:

Compositie voor Film en Theater:
Andries van Rossem
Matthias Wittwer
Rainer Quade
Dolf de Kinkelder


Algemene muziektheorie:
Jean-Marc Bouyeure
Reinhard Siegert

Orkestratie en Harmonie:
Reinhard Siegert

Sound Engineering:
Raoul Soentken

Arrangeren (jazz en popmuziek):
Hein Buying

Tegenwoordig componeer en produceer ik muziek voor verschillende fictie en non-fictie films. Ondertussen heb ik samengewerkt met regisseurs uit o.a. Los Angeles, Chicago, New York City, Edinburgh, Sofia en Utrecht. Naast film componeer ik ook muziek voor Dans & Theater en componeer ik zo nu en dan ook autonome stukken. Tijdens mijn studie heb ik de mogelijkheid gehad deze stukken te laten uitvoeren door fantastische musici zoals Orkest de Ereprijs en het Matangi Strijkkwartet.

Hoewel ik in verschillende stijlen en emoties componeer, kun je mijn muziek over het algemeen het best beschrijven als fantasievol, licht melancholisch en verhalend waarbij melodieën niet genegeerd worden. Mijn muziek komt het meest tot zijn recht in animatie films en films met een romantische ondertoon. Ik schrijf het liefst in een klassieke orkestrale bezetting, maar ik sta open voor elke muzikale uitdaging. Zo zijn er dus ook verschillende moderne stukken en pop-producties van mij te vinden.